Wat lunchen we vandaag?

recepten en inspiratie voor lunchtrommels, feest op school en traktaties

Susan Aretz

€ 24,99

Vandaag voor 22.00 besteld, morgen in huis

Recepten en tips om de van de lunchtrommel van je kind(eren) een dagelijks feestje te maken. Efficiënt, budgetvriendelijk en gezond. lees meer
Journalist en auteur Susan Aretz is oprichter van smulpaapje.nl, het online platform over goed eten voor kinderen (thuis én uit) en schreef eerder 'Wat eten we vandaag?'.

Wil je je kinderen niet elke dag een saaie lunchtrommel met twee boterhammen met kaas meegeven maar heb je ook geen tijd om ’s ochtends een keukenprinses te zijn? Wat gaat je kind trakteren, wat is gezond en lekker en ziet er bovendien nog prachtig uit? Met een dochter op de lagere school is dit precies de dagelijkse uitdaging van Susan Aretz. In Wat lunchen we vandaag? geeft ze recepten en tips om de dagelijkse lunchtrommel tot een smakelijk feestje te maken. Ze laat je zien hoe je efficiënt en budgetvriendelijk kunt variëren en hoe de jaarlijks terugkerende rituelen van traktaties en feestdagen op school, gezonde, lekkere én feestelijke momenten kunnen zijn, waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan.‘Susan zorgt er als geen ander voor dat jij zonder extra moeite een te gekke trommel met je kids mee naar school kan geven!’ Hidde de Brabander (24Kitchen chef)
‘Susan zorgt ervoor dat je met kleine inspanning, groot (eet)plezier hebt met en voor het hele gezin.’ Mathijs Vrieze (Tt chef en kookboekauteur)


[Nicole Willemse, Groeneboekenshop]
Ik nam een proef op de som en bakte de spinaziekoekjes. Spinazie is niet meteen een ingrediënt waar je aan denkt als je kinderen eten voorschotelt en blije gezichten aan tafel wilt oogsten. Laat staan dat je het in je hoofd haalt om een kindertraktatie met spinazie te maken. Ik wel, ik heb ze gebakken. Samen met mijn kleine spruit, die bijna 4 wordt, gaat trakteren op haar ‘school’ (de dagopvang) en niet van gekookte spinazie houdt. Toen ze de bevroren blokjes diepvriesspinazie uit het pak in een pannetje liet kletteren, zei ze nog: ‘Hu, mama, dat is vies!’ Maar, echt waar, later smulde ze. Haar papa en puberbroers ook, trouwens.

Susan Aretz is bedenker van het recept. Ze is bekend van smulpaapje.nl en auteur van Wat eten we vandaag (budgetvriendelijke, seizoensgebonden weekmenu’s voor het hele gezin, met kant-en-klare boodschappenlijstjes die je bewust minder doen verspillen). In Wat lunchen we vandaag vind je allerlei happen, hapjes en drankjes die het heel goed kunnen opnemen tegen de bekende, maar wat mij betreft overigens ook erg lekkere, boterham met kaas en allerhande tussendoortjes. Van smoothies waar je allerlei groenten in verstopt, notenrepen, maaltijdsalades, hartige muffins en fruitsushi tot zelfgemaakte amandelmelk (gewoon omdat het kan en het zo makkelijk is!).

Omdat de meeste kinderen graag van zoet houden, is er veel aandacht voor zelfgemaakt zoet, waaronder hazelnoot-chocoladepasta en pindakaas. Niet geheel zonder suiker, maar er is wel op gelet. Met dit boek heb je weer genoeg inspiratie voor een gezonde broodtrommelinhoud.

ISBN 9789046822715
Uitgever Nieuw Amsterdam
Jaar 2017
Pagina's 224
Auteur Susan Aretz
Taal Nederlands
Uitvoering Hardback
Druk 1
Formaat (mm) 243x202x23
Gewicht (gram) 938

Bezorginformatie

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Voeg toe aan wenslijst

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Wat lunchen we vandaag?

Wat lunchen we vandaag?

Recepten en tips om de van de lunchtrommel van je kind(eren) een dagelijks feestje te maken. Efficiënt, budgetvriendelijk en gezond.

Gerelateerde boeken