In prijs verlaagd! Voer

Voer

vaart maken met de voedseltransitie

Sandra van Kampen; Youetta Visser

9789062240340

Sandra van Kampen en Youetta Visser gaan op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige, ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Talloze vernieuwers komen aan het woord.


Korte ketens, innovatieve kassen, viswijzers, vegaburgers, bio-koeien en bloemrijke akkerranden. Het barst in Nederland de laatste jaren van de initiatieven om de voedselketen duurzaam te maken. Leiden zij tot een omslag naar een gezond systeem, zoals de theorie over transities ons leert? Of blijft duurzaam een lekker rendabel marktsegment en verdwijnen vernieuwers een voor een moegestreden van het toneel?

Sandra van Kampen en Youetta Visser gaan op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige, ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Kijkt de overheid toe, of neemt zij het voortouw? Krijgen koplopers steun en kunnen zij opschalen? Ontstaan regionale ketens? En wie leidt de nieuwe professionals op?

In dit boek komen talloze vernieuwers aan het woord: uit de wetenschap, het onderwijs, de akkerbouw, tuinbouw, visserij en veeteelt, maar ook de financiële sector, consumentencollectieven en diverse overheden. Aan de hand van de praktijk schetsen de schrijvers een perspectief op de voedseltransitie en geven handvatten voor versnelling.

Een verfrissend boek voor iedereen die geïnteresseerd is in een duurzame en eerlijke voedselketen. En die daar graag aan bijdraagt. Laat je meevoeren! 

• “Als je afgaat op politiek Den Haag, staan duurzame voedselvoorziening en economie tegenover elkaar. De kracht van dit boek is, dat het dat beeld rechtzet. Geïnformeerd door wetenschappelijke en praktische kennis, geven de auteurs concrete suggesties hoe nieuwe initiatieven kunnen uitgroeien tot een heuse transitie naar een duurzaam voedselsysteem.” 
John Grin - hoogleraar Systeeminnovaties Universiteit van Amsterdam

• “Ik ben er trots op in dit boek te staan.” Jaring Brunia - veeteler in Friesland.
Uitgever Arkel, Uitgeverij Jan Van
Jaar 2017
Pagina's 240
Auteur Sandra van Kampen; Youetta Visser
Taal Nederlands
Uitvoering Paperback / softback
Druk 1

Bezorginformatie

€ 24,75

-€ 2,75

€ 27,50 incl. btw

Momenteel niet leverbaar, publicatie in voorbereiding. Geschatte publicatiedatum 01-12-2017.

Vanaf 20 euro gratis verzending binnen Nederland

Voor een volledig overzicht van portokosten, klik hier

Wat lezers vinden

Schrijf uw beoordeling!

Voer

Voer

Sandra van Kampen en Youetta Visser gaan op pad om uit te vinden hoe het ervoor staat met de voedseltransitie in Nederland. Kunnen we het huidige, ongezonde en milieuvervuilende voedselsysteem radicaal veranderen, of blijft het bij kleine stapjes? Talloze vernieuwers komen aan het woord.


Ook interessant

Blijf in contact met ons en wij houden u op de hoogte van nieuwe relevante boeken.
Meldt u aan voor de nieuwsbrief (6x per jaar)