Puur Pascale 2

Published : 09-11-2017 21:35:28
Categories : Blog Nicole Willemse

Puur Pascale 2

Pascale Naessens maakt van groenten werkelijk een feestje. Haar creativiteit spat van de foto’s af en echt alle recepten zien er aanlokkelijk uit.
Wie haar voorgaande boeken kent, zal het niet verbazen: ook nu weer weet dit boegbeeld van pure en gezonde voeding me te verleiden. Dat begint al met het plaatjes kijken: alweer een gul en feestelijk boek. Gul en feestelijk, zo is haar manier van eten. Pascale Naessens (ja, ze was Vlaams fotomodel en tv-presentator) besloot op een gegeven moment ze dat ze gezond wilde eten én genieten. Dat spreekt aan, want wie wil dat niet?

Hoe doet ze dat dan? Haar uitgangspunten zijn betrekkelijk eenvoudig:
1. Gebruik natuurlijke ingrediënten
2. Combineer snelle koolhydraten niet met eiwitten (dus vis, kaas of vlees met groenten mag, koolhydraten met groenten mag ook). Daardoor eet je meer groenten en je verteert je eten beter.
3. Schuw olijfolie niet.

Ik neem de proef op de som met de courgetteburgers met amandelpoeder. Die zijn niet moeilijk te maken, en niemand thuis heeft spijt dat ik meteen de hoeveelheden heb verdubbeld: de helft ligt nu braaf te wachten in de vriezer op het moment dat er iemand onverwacht komt lunchen. We hopen dat diegene snel komt, want anders trakteren we onszelf op een fijne groene vegalunch, een burger on-the-go of een snelle flexitarische avondmaaltijd. Want dit burgertje is een waardige vleesvervanger.

Een blijver, dus, dit recept. En dat geldt eigenlijk voor alles wat je maakt uit de boeken van Pascale Naessens. Je wordt er een tikje hebberig van. Grote kans dat als je deel 1 van Puur Pascale in de kast hebt staan, deel 2 ernaast komt. Hetzelfde geldt voor haar Puur genieten 1 en 2 en Mijn pure keuken 1 en 2. ‘Beter eten is beter leven’, zegt Pascale ergens. Onder dat mom kun je, met het oog op de komende feestdagen, deze boeken met een gerust hart op de verlanglijst zetten.

 

Nicole Willemse - De Groeneboekenshop

Related products

Share this content