Lekker zomers koken

Published : 28-06-2018 08:58:07
Categories : Aanbevolen door Heleen Gierveld / de Groeneboekenshop

Lekker zomers koken

Zomers koken

Zonnige zomerse dagen vragen om frisse salades, gevarieerde rauwkost, lekker lauw eten en kort in de keuken staan. Toch?

Een uitgelezen moment om ook eens naar de rauwe keuken te kijken. Rauw eten wordt snel een principiële discussie, en als je er niet 100% in gelooft, sla je deze keuken al snel over. Maar dat doet het werkelijk tekort en de rauwe keuken bestaat uit creatieve, hippe gerechten. Deze zomerse dagen zijn bij uitstek geschikt om rauw te koken. Raw foodies verwarmen immers nooit boven de 44 graden.

We hebben twee rauwe boeken voor je uitgezocht: Het raw food kookboek  van Amanda Brocket, dat deze weken flink is afgeprijsd en waarmee je voor € 15,00 al je eerste rauwe stappen kunt zetten. En het complete, boordevol achtergrond informatie Handboek plantaardig en rauw van Laurette van Slobbe. Met € 24,95 ben je voorbij die €10,00 voordeel, maar qua inhoud en grondigheid krijg je dubbel zo veel. Beide auteurs doen verslag van hun eigen zoektocht naar gezonde voeding en beiden komen met lekkere en originele recepten.

                    

Als ik het afmeet aan mijn Amsterdamse binnentuin vragen de zomeravonden massaal om de barbecue. Zelf ben ik er niet zo van, maar dat verandert met het boek van Steven Raichler, Vegetarisch barbecueënRaichler maakt van de tuingrill een heerlijk veelzijdig avontuur met groentes, paddenstoelen, lekkere bruschettabroodjes en hij vervangt traditionele mayosauzen door mangosalsa en een pittige korianderchutney - om je een idee te geven. Zo ben ik er ook voor te paaien. 

                

Zelf zet ik graag salades op mijn zomermenu. Lekker makkelijk, snel en licht. En wat mij betreft leent haast alles zich ervoor: lauwe tuinbonen, groene asperge punten (de eindjes in de soep), koude linzen, hard gekookte eieren, bietjes, makreel en meloen. Niet alles door elkaar, maar liefst op verschillende schotels. Zo valt er ook wat te kiezen en te tafelen.
Maar misschien moet ik mijn salade-arsenaal eens opschudden en zal ik mijzelf trakteren op een lekker saladeboek. Supersalades van David Bez kost nu maar 12,50 (ipv 22,50) en zal me vast op een nieuw spoor zetten. Of zal ik mezelf laten verleiden door de Saladebijbel van Mari Maris? Haar boeken zijn immers altijd een feest en staan garant voor grondige vakkennis. 


En ga je toch lekker de keuken in, grijp dan naar In stock cooking, creatief koken met wat er in huis is. Hoef je lekker niet naar de winkel.

Heleen Gierveld
www.groeneboekenshop.nl 

 


   

 

Share this content