De beste kookboeken met een groene blik

Published : 13-11-2018 16:36:26
Categories : Aanbevolen door Heleen Gierveld / de Groeneboekenshop

De beste kookboeken met een groene blik

Kookboeken indelen op hun groene en bewuste lifestyle. Dat is wat wij doen. Zodat jij lekker kunt rondneuzen op thema's die jou passen. Zijn het je er teveel? Dan zet de knop AANBEVOLEN aan.  

Met meer dan 800 kookboeken in het assortiment is de Groeneboekenshop.nl een prima plek om je nieuwste kookboek uit te zoeken. Ze worden dan ook ingedeeld in categorieën als lokaal en seizoen, intoleranties, vegetarisch, veganistisch, vlees & wild, bewust eten, kooktechnieken en experts. Zodat jij lekker kunt rondneuzen op thema’s die jou passen.

We selecteren o.a. op chef-koks, lokaal en seizoen, ambacht en techniek
maar ook op voedselintoleranties, vegetarisch, veganistisch, rauw, fruit, groenten, wild,vlees & vis, kruiden & specerijen, insecten, wildplukken en ... in totaal 23 subsets. Kijk ook hier                

Het Gouden kookboek 2018
Midden november is Het Gouden kookboek 2018 gekozen, tijdens de Nationale kookboekenweek. Misschien had je het al gehoord, TLV, dat ‘leert, verlekkert, en verleidt’, aldus de jury. Het is een leuk en origineel kookboek en de Midden-Oosterse keuken heeft bij mij altijd al een streepje voor.

Het groene kookboek
Op Groeneboekenshop.nl staan al die populaire topboeken, maar we zetten ook graag boeken in de schijnwerpers die extra groen zijn. Bijvoorbeeld het boek van Joris Bijdendijk, dat ook zeer veel lof van de jury kreeg  – topchef met Michelinster én slow en lokaal. Lokaal en groenten zijn al een tijdje hip en er verschijnt de laatste jaren een overvloed aan inspirerende boeken. Ook omdat daar juist de creatieve uitdaging voor een chef-kok ligt. En omdat de betrokkenheid bij die keukenprinsen en -prinsessen enorm is. Zo fijn dat zij het voortouw nemen in lekker, verantwoord en creatief koken.

En ook de prachtig complete Mari plukt de dag van mari Maris eindigde in de top vijf van de jury. 
Misschien moet de naam nog eens anders - het groene kookboek van het jaar.

Een boek als Tsukémono van Peter van Berckel is misschien voor een kleinere doelgroep maar ook een prachtige aanvulling. Hij leert je hoe met fermentatietechnieken heerlijke groentepickles kunt maken. Niet alleen jij vindt ze lekker, je lijf ook. Je hebt er wel een speciale 'pickle pers' voor nodig. 

Easy vegan van Living the Green Life (Sanne van Rooij) verscheen sept 2017 maar won de Vegan Award 2018 (uitreiking was 30 oktober). En nu is ook de opvolger verschenen Easy vegan 52. Elke week een dag vegan, met inspiratie uit de hele wereld.

Een kok die we ook niet willen onthouden is Estée Strooker. In haar boek Estée kookt komt ze met sprankelende recepten van een al even sprankelende chef-kok. Ook zij werkt dicht bij de bron: Nederlandse ingrediënten, seizoensproducten, inmaken, fermenteren, het hele dier bereiden, vakkundige en inventieve kok die in haar restaurant ook plukt uit voedselbossen. Een andere, eerdere titel van haar is Vlees noch vis, voor mensen die graag groenten eten, vega zijn of een creatief recept met groente willen maken. 

Kortom: er is heel veel. Nog veel meer dan de trendy boeken die je overal hoort en ziet. Snuffel eens rond en laat je inspireren.

De bomen en het bos
De hele homepage van de Groeneboekenshop.nl staat in het teken van kookboeken. Neem een kijkje en laat je inspireren. Wie weet hebben we voor jou wel het ultieme boek gevonden. En worden die 800 titels je te veel? Zet dan de knop aanbevolen door de Groeneboekenshop aan, dan krijg je 80 goede, originele en groene kookboeken te zien. Al realiseren we ons natuurlijk dat smaken verschillen. Maar dat is nu net de crux van koken.

O ja, en wil je gewoon een lekkere spannende roman over koken en eten en de voedselindustrie - kijk dan eens naar Een uitgekookte zaak van Peter Klosse. 



Share this content

Blijf in contact met ons en wij houden u op de hoogte van nieuwe relevante boeken.
Meldt u aan voor de nieuwsbrief (6x per jaar)